Mennyire figyelsz arra, hogy mit eszel?

„Az vagy, amit megeszel!” - tartja a mondás is.  Én kb. 3 évvel ezelőtt kezdtem el tudatosabban foglalkozni a táplálkozással. Több könyvet olvastam a témában, tanfolyamokon vettem részt, igyekeztem minél többet megtanulni a helyes táplálkozásról.

Robert Kiyosaki szerint az életedben van pár olyan terület, ahol az iskola után is „bizonyítványokat” kapsz; ezek más jellegű, de talán sokkal fontosabb bizonyítványok, mint amit az iskolában kaptunk.

Nézzük sorjában:

1.    Egészségi állapotunk bizonyítványa
2.    Kapcsolataink bizonyítványa
3.    Anyagi boldogulásunk bizonyítványa

Amiről most írok, az az egészségedről szól. Egyik kedves befektető ügyfelünk szokta mondani, a maga 82 évével, hogy: „Csak egészség legyen, a többit megvesszük!” :)

A blog témáját egy üzleti ötlet inspirálta, amivel a napokban keresett meg egyik barátom. Ő nagy híve a minőségi húsok fogyasztásának, és hosszú évek óta egyik szenvedélye is a minőségi húskészítmények előállítása.  Észrevette, hogy a piacon gyakorlatilag szinte lehetetlen minőségi terméket vásárolni, és ismerve azt, hogy a trend az, hogy az emberek az egészségükre egyre jobban odafigyelnek, üzleti lehetőséget lát abban, hogy csúcsminőségű húskészítményeket állít elő.

Mindezt elsősorban azzal éri el, hogy az állatot minőségi környezetben, állatbarát módszerekkel neveli, hogy ne a trágyából felszívódott, ammóniával megtelt húst tegyen a piacra, hanem egy tiszta, minőségi táppal hizlalt állat húsa kerüljön ki a kezei alól.

A tapasztalatai szerint mindez nem szükséges, hogy drágább árat eredményezzen a végfelhasználónak, vagyis az ár és a minőségibb termék együtt egy komoly üzleti lehetőséget biztosítanak.