Melyik az emberek TOP 5 pénzzel kapcsolatos konkrét problémája?

5Masters Gyakorlati Tréningprogram

Mióta azzal foglalkozom, hogy embereket segítek egy sikeresebb, szabadabb, boldogabb élet felé, rendszerint visszaköszöntek olyan pénzzel kapcsolatos problémák, amelyek jelentős számban érintették tanítványaimat. A 5Masters Anyagi Függetlenség Programomat az elmúlt, közel két évben folyamatosan tökéletesítettem a tanítványaim visszajelzései alapján.

Elárulom Neked, hogy melyik az a TOP 5 élethelyzet, pénzzel kapcsolatos probléma, amelyre a programomat rászabtam:

1. Semennyi megtakarításom nincs 

Az emberek egy része sajnos abban a helyzetben van, hogy napról napra, hónapról hónapra él. Nekik az az elsőszámú prioritás ebben a helyzetben, hogy létre tudjanak hozni egy olyan vésztartalékot az életükben, amely legalább a legrosszabb forgatókönyvekre nyújt egy kis biztonságot.  A mai viszonyokat figyelembe véve ez kb. 300 000 Ft-os összeggel már elérhető. Hangsúlyozom, hogy itt kizárólag arról beszélünk, hogy ha elveszted a munkahelyed, és nem rendelkeztél eddig semmilyen megtakarítással, akkor addig, amíg új munkahelyet nem találsz, nem fog éhezni a család. 

2. Azért nem jutok egyről kettőre, mert nem tudok kimászni az adósságaimból

Sokan évekig egy helyben toporognak, ami a pénzt illeti, mert az adósságaik miatt úgy érzik, hogy nincs kiút. Sajnos az elmúlt években ez hatványozottan igaz volt Magyarországon. Programom komoly hangsúlyt fektet arra, hogy milyen lehetőségeid vannak, milyen konkrét gyakorlati lépéseket tudsz tenni, hogy egy tervet követve kimássz az adósságcsapdából.

3. Azért nem tudok megtakarítani annyit, amennyit szeretnék, mert kevés a bevételem 

Szerencsére egyre többen kezdenek felelősséget vállalni az anyagi helyzetükért, és minden siker, minden eredmény a felelősségvállalással kezdődik. A jelenlegi helyzetünk megváltoztatása, a bevételeink megnövelése viszont már korántsem egyszerű. Sokan tudják, hogy ebben  bizonytalan világban szükségük van arra, hogy legyenek megtakarításaik, de sajnos a jelenlegi bevételeik sokaknak még nem teszik lehetővé azt, hogy vagyont építsenek. A jó hírem az, hogy az is, hogy jelenleg mennyi a bevételed, Tőled függ. És tudsz rajta változtatni, ha ismered a lehetőségeket. A programom választ ad arra, hogy milyen lehetőségeid vannak. 

4. Vannak befektetéseim, megtakarításaim, de nem tudok jó hozamot elérni, eddig sokszor veszítettem

Azoknak, akik az anyagi helyzetükért felelősséget vállalnak, sokszor addig terjed ki a felelősségük, hogy megtanulnak sok pénzt csinálni. Ennek a befektetését viszont sokszor másokra bízzák: úgy érzik, nem az ő feladatuk a befektetések, megtakarítások menedzselése. Túl összetettnek tűnik a feladat, vagy talán túl ijesztő is az ehhez párosuló felelősségtudat. A 5Masters programom egyik legfontosabb feladata, hogy megtanítsa a tanítványaimat a menedzselt vagyonépítésre úgy, hogy ezt heti 1-2 órában el tudják végezni, és az összes többi lépést is betartva el tudják érni az anyagi szabadságot 5 éven belül.

5. A legfontosabb összetevő hiánya 

Amióta pénzzel foglalkozom (16 éve), ezt látom a legnagyobb problémának. Én magam is hosszú évekig „ittam a levét” annak, hogy szinte mindenre képes voltam, óriási pénzeket tudtam megcsinálni, de a legfontosabb összetevő hiányzott. Hiába építettem fel több száz fős értékesítési hálózatokat, hiába hoztam létre a semmiből több százmilliós cégeket, valami mintha visszatartott volna attól, hogy boldogan, anyagi szabadságban éljek. Nagyon sokáig tartott, mire rájöttem, hogy mi az, ami visszatart, mi hiányzik belőlem, és sok-sok hozzám hasonló emberből. Most már tudom, hogy a siker legalább 80%-a ezen az összetevőn múlik.