Hogyan tartsd be az újévi fogadalmad?

Többet szeretnél edzeni, jobb formába szeretnél kerülni, fejlődni szeretnél a szakmádban, vagy esetleg szeretnél leszokni valamilyen rossz szokásodról? Újévi fogadalmak… mindenki erről beszél, mindenki nagyon lelkes és nagyon pozitív. Te is megfogadtál valamit? Esetleg minden évben kitűzöl valamit, utána nem sikerül elkezdeni, vagy eltelik egy-két hét, esetleg hónap, és valahogy félbeszakad? Ha idén TÉNYLEG szeretnéd véghezvinni, amit elterveztél, segítünk néhány tanáccsal, hogy valóban sikeres legyél!

Kezdd el MOST! Az újévi fogadalom január elsején lép életbe. Tudom, hogy munkaszüneti nap, meg hosszú hétvége, meg pihenőnap, meg vasárnap, meg a hold, meg a hideg… Kifogások mindig lesznek, és lehet, hogy könnyebb, de Te légy erős és kezdd el MOST, ne hagyj magadnak kiskaput!

Oszd fel kisebb lépésekre, részletekre a feladatot! Tudod, ahogy a mondás is tartja, egy elefántot is csak feldarabolva lehet megenni. Fogadalmaid között szerepel, hogy angolul szeretnél megtanulni, vagy fejlődni, de már jó ideje nem láttál angol könyvet? Először 5 percre vedd elő, utána növeld a tanulási időszakokat. A fokozatosság elve nagyon fontos, mert az azonnali sikerélmények növelik a kitartásod.

Találd meg a szépséget a célhoz vezető úton! Ha célul tűzted ki, hogy jobb formába akarsz kerülni, de utálsz futni, akkor keress olyan mozgásformát, amiben örömöd leled. Lehet csoportos, vagy úgy is jó, hogy csak egyedül vagy! A lényeg, hogy élvezd!

Írd be a naptáradba! Akár tanulás, akár olvasás, akár edzésről legyen szó, mindenképp tervezd meg jó előre az időpontokat, mit mikor csinálsz. Legyen havi és heti terved is! Ezzel növeled a hatékonyságot, így biztosan nem maradnak el az időpontok!

Tegyél rendet! Ha a környezetedben rend van és mindent előre megterveztél, akkor az belső nyugalmat áraszt, jobban tudsz koncentrálni az elvégzendő feladatokra.

Mindig ajándékozd meg magad az elért eredményeidért! Egy jó könyv, egy szép ruha, vagy valami apróság, azért, mert megérdemled! Arra vigyázz, hogy ha sikerült leadni néhány kilót, ne csokival jutalmazd magad! :-)

Szánj egy kis időt magadra! A legfontosabb, hogy figyelj arra, hogy rendszeresen legyenek „pihenési” időszakaid, akár naponta 1 óra. Ilyenkor kapcsold ki a telefonod, az internetet, a tv-t, és a gyerekeket bízd a párodra! Ez a regeneráció szükséges ahhoz, hogy bírd a mindennapokat. Lazulj el, relaxálj, vegyél egy jó fürdőt, menj el sétálni, vagy csinálj olyan dolgokat, ami feltölt energiával!

Gondolkozz és tervezz rendszeresen! Ahhoz, hogy az év eleji lendület kitartson sokáig, szükséges, hogy napi vagy heti szinten legalább fejben gondold át, és havi szinten pedig írásban is rögzítsd, mit sikerült elérned, min kell változtatnod és hogyan tovább!

Kitartást kívánunk a kitűzött célok eléréséhez!

Pintér Dóri

 

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj minden új cikkünkről, bejegyzésünkről és videónkról!